Panasonic Toughbook: серія витривалих ноутбуків для армії

Panasonic Toughbook – серія спеціальних витривалих ноутбуків. Ці ноутбуки вже близько 15 років вдосконалюються і оновлюються відповідно до новіших процесорів та операційних систем.

Головні в цій серії сьогодні Toughbook CF-31 та Toughbook CF-19.

Сьогодні детальніше розповімо про Toughbook CF-31.

 

Огляд моделі Panasonic Toughbook CF-31

Panasonic Toughbook 31 – це модель 13.1″ ноутбука, що виконаний в формі валізки і сертифіковано за сертифікатами захисту MIL-STD-810G та IP65.

Цей ноутбук це фактично третя генерація спецально захищеного ноутбука. Перед цією моделлю були Panasonic Toughbook CF-29 (платформа Intel Pentium) та Panasonic Toughbook CF-30 (платформи Intel Core та Intel Core 2). Ці моделі досі продаються на інтернет аукціонах за досить привабливими цінами: 100$.

Особливість Panasonic Toughbook CF-31 – в тому, що він захищений повноцінний ноутбук. Цей ноутбук використовує процесор Intel Core i5 п’ятого покоління та має екран, що керується доторком, яскравістю 1200 ніт, що буде прекрасно читатись під прямим сонячним промінням; оперативна пам’ять до 16 Гб, захищений в спеціальну скриньку жорсткий диск або SSD, графічна карта Intel HD Graphics 5500, клавіатура з підсвіткою (з гумовими чи пластиковими ґудзиками), 4G LTE модем, GPS (u-blox NEO-M8N), Intel Dual Band Wireless-AC7265 (802.11a/b/g/n/ac), LAN (10/100/1000), веб-камера, аудіовхід, аудіовихід, оптичний DVD Super MULTI привід, 1хUSB 3.0 та 3хUSB 2.0, HDMI-вихід та VGA вихід.

 

Як опції: друга батарея замість оптичного приводу та другий LAN або картка FireWire (IEEE 1394a).

Функції захисту даних такі: зчитувач відбитків пальців, зчитувач карток SmartCard, пароль на BIOS, користувача Windows та HDD, Trusted platform module (TPM) v.1.2, Computrace агент в BIOS, Intel Anti-Theft Technology,

Перелік основних захисних функцій Panasonic Toughbook CF-31:

MIL-STD-810G / MIL-STD-461F / IP65: продовження роботи при падінні з висоти 1,8 метрів, поштовхах, вібрації, під дощем, пилюкою, в піску, на висоті, під час заморожувань та нагрівань, перепаду від високої температури до низької, удару температури, високої вологості, атмосферних впливів.
Все це досягається завдяки замкненому корпусу з рамою із сплаву магнезію, спеціальній скриньці для жорсткого диску, підсиленим дверцятам замикання портів та захисній плівці екрану.

Проте найбільш вражаючим є те, що при цих всіх характеристиках цей ноутбук здатний працювати автономно до 18 (!!!) годин від одного заряду батареї. Хочете ще більше? Замініть оптичний привід на ще одну батарею і отримайте до 27 годин безперервного користування від батареї без жодних додаткових джерел енергії.

Вага ноутбука 3,6 кг, що небагато для захищених ноутбуків.

Насамкінець пропонуємо вам для перегляду декілька цікавих відеотестів Panasonic Toughbook:

1 thought on “Panasonic Toughbook: серія витривалих ноутбуків для армії”

  1. Pingback: Getac B300 - захищений ноутбук для армії

Залишити відповідь