#ThrowbackThursday: HP Pavilion dv6-1330er – огляд користувача: проблеми з HDD

Сьогодні, в рамках всесвітнього Інтернет тренду #ThrowbackThursday згадаємо цікаву і колоритну розповідь про ноутбук HP Pavilion dv6 і дивні “глюки” його HDD (стиль і орфографію автора збережено).

HP Pavilion dv6

Я свій HP Pavilion dv6-1330er (VT942EA) купував у лютому місяці 2010 року. На той момент він був один із кращих. Звісно тепер він сильно поступається. Напевно на ринку кожна модель матиме такий регрес. Навіть півроку для ноутбука – це багато: дуже суттєво міняється комплектація, тому який би ноутбук ви не купили, всеодно через півроку він буде старий і слабкий проти нових.

Батарея HP Pavilion dv6-1330er

Так дійсно, погоджуюсь батарея не ахти. Але подивитись фільм в дорозі до 2 годин вистачає. Як на мене то проблем ще з цим не було. Все поки влаштовує. Хотілось би краще, але вистачає повністю. Тому думаю даний аспект не вартий багато уваги. В залежності для якої мети ви купували ноутбук. Як для загального користування в дома то він – супер.

Охолодження HP Pavilion dv6-1330er

Можу зазначити, що охолодження тут продумане не найкращим чином. Кулер працює при навантажені сильно, видуває гаряче повітря. Ніби поки справляється. Але в загальному, всередині залізо все таки має показники вище середнього показника, але не високі і зовсім не критичні.

Як на мене проблема в організації самого охолодження. Задув з низу через одну дірочку – в основному. Ставиш на постіль, теоретично може задихнутись. ))) Хоча в мене такого ще не спостерігалось. Але краще від цього для процесора не буде. Звісно ноут виконаний не зовсім для роботи на колінах.

Як на мене охолодження бажало би кращого. Але не критично і ПОВНІСТЮ влаштовує мене як для роботи в дома, чи поїздках, поки ні я, ні моя робота не страждала від охолодження, і маю надію що не буде. Все нормально.

Процесор HP Pavilion dv6-1330er

Коли вибирав ноут, звісно не радувала шина 800 та 2,2 грц. Але якщо чесно, я настільки задоволений ним… Вам не передати.
У мене машина в загально для роботи, відпочинку, перегляду фільмів, інет, …. ну повсякденість. Ігри не граю з принципу, жалко часу та свого життя. Тай не в тому віці вже, потрібно думати про майбутнє а не про розваги.

При звичайній роботі загрузка вінди, програми, фільми, …. проц максимум накаляється до 50% і то дуже рідко і на 1-2 секунди. На повну потужність я його майже і ніколи не використовував. Тільки при конвертації образів Acronis.

Тому хочу сказати від себе, що процесор влаштовує на всі 120% і гнатись за чим не відомо не варто, всеодно не використаєте його на повну потужність. Ну якщо звісно будете працювати з редагуванням відео кожен день чи ігри , …
Тому все ок. Оправдав себе.

Проблеми та незручності – HDD (жорсткий диск)

Тепер до самого цікавого…
Дійсно ЄДИНЕ розчарування та не зручність це ВІНТ (
Запам’ятайте шановні друзі, ні що так не тормозить вашу систему та швидкість роботи на ноуті як вінт. Ні процесор, ні оперативка, ні відеокарта, ні охолодження, ….

Пояснюю.
При роботі на компі, загрузка Віндовс, програми, загальна робота, ….. повторюсь процесор загружається максимум до 50% своєї потужності, оперативка взагалі на 30% про відео не говорю… за то вінт ….. дає жару.

При загрузці Віндовс, шуршить на повну, при загрузці програм теж. Цікава ситуація: запустити кілька програм, чи просто копіювання великого файлу та одночасне відкриття програми викликає велику затримку в роботі ноута системи. Вінт шуршить на всі 100%, при тому проц 30% навантаження, все інше ще менше.

Якщо копнути глибше і подивитись на характеристики вінта то дані просто невтішні.

1. Сам факт UMDA-5. При тому, загальна швидкість роботи вінта 31-35 MB/Сек !!!!!! Жесть.
Ви уявляєте скільки в компі операцій ви можете робити ? ОДИН ПОТІК максимум при 31-35 MB/Сек, якщо дві операції то діліть на 2. Тому і вінда довго буде загружатись, і програми одночасно будуть довго загружатись. ….
Одне радує лінійна швидкість. валить нормально.
Для порівняння в мене на роботі старенький Хітачі має UMDA-6 і 60 MB/Сек роботи…..

2. Є проблеми в параметрі SMART Spin Retry Count. ((
В двох словах, цикл спрооб розкрутки шпинделя вінта.

Тому коли загружаю програми чи ще щось роблю з інформацією, приходиться сидіти і дивитись як все тормозить через вінт і як він бідний шуршить і старається, в той час проц і оперативка відпочивають. Дав би хоча б 60 MB/Сек, не кажу вже більше 100 MB/Сек, то взагалі б все літало. Тоді і процесор більше б використовував своєї потужності для роботи …..

Тому!!!!
Хотілось би більш детально заглибитись в рішені та тестування 1 та 2 проблеми. Це значно би вплинуло на роботу ноута. Якби я б робив модернізацію ноута, то в першу чергу тільки жорсткого диска, на більш нову і сильнішу модельку із швидкістю мін. 60 MB/Сек

автор – ydzhus

пояснення laptopreview.org.ua:

Можливо вам попався бракований жорсткий диск. Або справді спробуйте подивитись в налаштуваннях біосу та скоректувати роботу HDD наскільки це буде можливо. Також спробуйте підкоригувати налаштування вашого Sata-контролера.

Залишити відповідь