Core M: нові процесори від Intel для тонких ноутбуків

5 вересня 2014 – На виставці IFA (Берлін), Intel презентувала процесор нового Intel Core м, що буде “серцем” нових 2 в 1 пристроїв від різних виробників, включаючи: Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo і Toshiba. Поєднуючи в собі мобільність і продуктивність, новий процесор Intel був спеціально побудований для приголомшливої продуктивності в найтонкіших ультра-мобільних пристроях із пасивним охолодженням. Новий процесор Intel Core М працює продуктивно і водночас дає можливість подвоїти час автономної роботи в порівнянні з аналогічним комп’ютером 4-річної давнини.

“Ми були на багаторічній подорожі із рішенням вимогам кінцевих користувачів і перетворення мобільних комп’ютерів”, сказав Кірк Скауген, старший віце-президент і генеральний менеджер персональних комп’ютерів в корпорації Intel. “Введення Core M знаменує собою важливу віху в цій подорожі. Core M є першим з нового сімейства продукт, призначений для роботи в найтонкіших ноутбуках-планшетах 2-в-1.”

Більш висока продуктивність, і навіть більший термін роботи від батареї

Процесор Intel Core M забезпечує до 50 відсотків вищу продуктивність обчислень і 40 відсотків вищу продуктивність графічної карти порівнянні з аналогічним процесором 4-го покоління Intel Core. Користувачі більш старих ПК помітять більш значне поліпшення продуктивності. Порівнюючи, до прикладу, із лептопом чотирирічної давнини, новий процесор Intel Core M забезпечує до двох разів більшу продуктивність обчислень і до семи раз кращу графіку.

У 2013 році Intel поставила великий рекорд в історії компанії в порівнянні з минулим поколінням процесорів Intel Core. Процесор Intel Core M підняв цю планку ще вище. Процесор Intel Core М може відтворювати безперервно 8 годин відео, що становить до 20 відсотків (1,7 години) більший час автономної роботи в порівнянні з попереднім поколінням процесорів Intel Core.

Перші ноутбуки на базі сімейства Intel Core m

Будучи на 50% меншим та виділяючи всього 4,5 Ват тепла під час роботи Intel Core m дозволяє виробникам ноутбуків розробляти тонкі пристрої, що не потребують вентиляторів для охолодження процесору утримуючи при цьому товщину корпусу на рівні 9мм, що є менше ніж батарейка ААА.

Ультрабуки та ноутбуки-трансформери 2-в-1, що презентують новий процесор вже в продажі із кінця 2014 року. Першими є Aspire Switch 12, ASUS Zenbook UX305, Latitude 13 7000 Series, HP ENVY x2, Lenovo ThinkPad Helix та інші. Більше моделей чекаємо вже до середини 2015 року.

Також Intel заявила, що вона працює з виробниками, включаючи Wistron, по випуску планшетів на базі 2-в-1 платформи “Llama Mountain”. Intel представила приголомшливий, безвентиляторний апарат, товщиною 7,2 мм вагою всього 670 грамів (Computex, Тайвані на початку цього року).

“Безконфлітний” процесор

Intel Core М – “безконфлітний” продукт – цей продукт не містить конфліктних корисних копалин (олово, тантал, вольфрам та / або золото), які прямо чи опосередковано можуть фінансувати або допомагати збройним групам в Демократичній Республіці Конго (ДРК) або суміжних країн. На цьому компанія ставить особливий наголос, вносячи свою лепту в підтримці миру в світі.

На сьогодні процесор Intel Core M доступний в декількох варіантах з частотою: до 2,0 ГГц процесори Intel Core M-5Y10/5Y10a і до 2,6 ГГц Intel Core M-5Y70 процесор. Intel Core M-5Y70 є найпродуктивніший Intel Core M процесор, що також доступний з технологією Intel vPRO в пристроях для бізнесу 2 в 1 з функціями безпеки для захисту даних, ідентифікації користувачів та доступу до мереж.

Додаткові функції платформи Intel Core M включають в себе: підтримку високоякісного аудіо, Intel Wireless Display 5.0, 802.11ac продукції другого покоління Intel і будуть розвиватись для підтримки технології бездротової док-станції WiGig від Intel.

Від сайту Laptopreview.org.ua хочеться додати, що найцікавіше буде подивитись ці процесори в дії у ноутбуках Apple, Vaio та Panasonic, що славляться тривалим часом роботи від заряду батареї.

Тож стежте за новинами нашого сайту, щоб не пропустити новинки від компаній-виробників лептопів.

Залишити відповідь