Тонкі і легкі ноутбуки: боротьба за найтонкіший корпус

Після гарної відео – реклами Apple MacBook Air мабуть всі гадають, що саме Apple першими придумали найтонкіший лептоп у світі.

Проте це не зовсім так.

MacBook Air – найтонкіший ноутбук в світі?

Apple MacBook Air – це справді круто: такий тонкий (від 0,4 до 1,94 см), продуктивний та легкий водночас лептоп з таким довгим та тривалим часом користування від батареї. Проте насправді історія найтоншого ноутбука дещо більша.

2003 рік. Процесор Intel Pentium IV досягнув вершини свого розвитку і на його основі сформувалась ціле покоління мобільних процесорів (Pentium M), що вражають своєю інженерною довершеністю і продуктивністю до сьогодні.

Sony VAIO X505

Саме десь приблизно у цей час компанія Sony презентує свій надтонкий на той час (навіть і на сьогодні) лептоп: Sony VAIO X505 з карбоновим корпусом.
Ось невеличке порівняльне відео від SonyInsider, в якому ви можете побачити цей супертонкий лептоп:

Sony VAIO X505 – справді є взірцем високоякісної японської техніки. Для прикладу Sony VGN-X505ZP: вага 839 г, товщина від 0,97-2,1 мм.
Проте він має і свої недоліки: лише 2 USB виходи, 512 Мб оперативної запаяної (не можна збільшити) пам’яті, вивід на VGA та вхід на RJ-45 мережу лише через зовнішній подовжувач.

Ця модель справді є захоплююча, проте Sony VGN-X505, не є найтонкіший лептоп в світі.

Тонкіший за нього вважається Pedion Mitsubishi Electric та Hewlett-Packard виробництва (1998).

Проте титул найтонкішого лептопу вважалось, що належить Sharp Actius MM10 (2003). Цей лептоп мав товщину від 13,7 до 19,6 мм, вагу 0,95 кг та 1 ГГц процесор від Transmeta Crusoe
(TM5800).

Сьогодні практично кожен виробник лептопів має в своєму арсеналі супертонкий легкий лептоп. До вищеописаних виробників можна додати Toshiba Dynabook SS S4, Lenovo Thinkpad x300, HP Envy 13, Dell Adamo.

До речі ось реклама Lenovo Thinkpad x300 – пародія на рекламу MacBook Air:

Хоча вважається, що найтонкіший лептоп – Sharp Actius MM10 (2003), сьогодні Apple таки відвоював титул найтонкішого лептопу, адже їхні нові MacBook Air (11 та 13 inch) мають товщину всього від 0,3 до 1,7 см. MacBook Air 11 inch навіть більше схожий на нетбук, проте має сильніший процесор і більше коштує.

Тут вже нічого не забереш.

Цікаво буде подивитись на цей сегмент в кінці 2012 року, оскільки Intel інтенсивно стимулює розвиток Ультрабуків: лептопів цього класу стане суттєво більше.

4 thoughts on “Тонкі і легкі ноутбуки: боротьба за найтонкіший корпус”

  1. Pingback: Lenovo Ideapad U300s - симпатичний ультрабук для творчих людей

  2. Pingback: Рейтинг найкращих ноутбуків 2012: які новинки варто купувати?

  3. Pingback: ASUS ZenBook UX305: новий "вбивця" Macbook-у?

  4. Pingback: Ноутбуки якої фірми найкращі?

Залишити відповідь